Programma Kudde & Stilte

Vertraag, verlangzaam, verstil…en neem met meer wijsheid je plek in in de kudde.

7 mensen, 7 dagen, 7 thema’s

Wat als je vertraagt, verlangzaamt, verstilt…en dan opnieuw kijkt?

Wat leer je dan over…

 • Kuddewijsheid: wat het betekent om een kudde te zijn.
 • Potentieel: de kracht die in je huist.
 • Bestemming: de fluistering die je leidt.
 • Levenskracht: de vitaliteit van het leven.
 • Leiden & volgen: de opdracht van ieder mens.
 • Stilte: de bron van alles.
 • Wijsheid: de unieke vorm waarin jij dit alles giet.

Als je vertraagt, verlangzaamt, verstilt…wat oogst jij dan op deze 7 thema’s?

Dit traject is…

Een reis. Een onderzoek. Een ruimte. Een ontmoeting.

Een les in licht en luchtig, zonder de diepte te schuwen.

Een zoeken naar eenvoud.

Dat is de intentie, niet meer en niet minder.

Is dat ook hoe jij zou willen leven en leren? Voel je heel welkom.

Het traject vraagt de bereidheid om:

 • met andere ogen te kijken
 • het (even) niet te weten
 • lichaamswijsheid te volgen
 • kwetsbaar te zijn
 • en stil te worden

Dat levert op dat:

 • Het stiller wordt in jezelf
 • Je groeit in aanvaarding en vertrouwen
 • Je in situaties iets anders naar de tafel kunt brengen

Voor wie?

Het traject is voor iedereen die zich geroepen voelt.

Over mij

Ik ben Leontine Kremers. In dit traject ben ik de trainer. Ik faciliteer de ruimte waarin jij je ontdekkingen kunt doen. Een collega zei eens: “Jij haalt schotten weg en laat me met nieuwe ogen kijken”. Dat probeer ik ook in dit traject in te brengen: een nieuw perspectief, een andere manier van kijken en luisteren.

Soms zal ik je coachen. Op mijn eigen manier: helder, compassievol, en scherp waar nodig. Of zoals een klant eens zei: “Zorgzaam en doortastend op het juiste moment.” Ik coach zodat jouw oogst groter kan zijn. En ik stop er zo snel mogelijk weer mee, want uiteindelijk is het de bedoeling dat je je eigen antwoorden vindt.

Meer over mij

Ervaringen van klanten:

Ik heb de training als iets heel bijzonders ervaren. Het is een ervaring die ik zal blijven koesteren.

De locatie en de paarden, de trainer en de groep, in combinatie met de methodiek, hebben dat in mij toegankelijk gemaakt wat transformatie en innerlijke groei ten volle faciliteert.

Ik was bekend met de woorden, zoals potentieel en bestemming, maar ze hebben een andere betekenis voor me gekregen.

Er is een verruiming in mijn blik gekomen die zachtheid brengt.

Praktisch:

Data eerstvolgende groep: 21 april, 12 mei, 9 juni, 15 september, 13 oktober, 10 november, 8 december

Prijs: €2200,- excl. btw (€2662,- incl.)

Locatie: Wapenveld (Gld.)

Maximaal 7 deelnemers

Dagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief heerlijke, vegetarische, biologische lunch van een lokale cateraar, koffie, thee en (zelfgebakken) lekkers.

Wil je meedoen?

De volgende groep start zodra er 7 deelnemers zijn. (Wat we later starten, plannen we er aan het eind weer bij.)

Zodra een groep gestart is, vermeld ik dat hierboven en plan ik de data voor de volgende groep.

Een kennismaking is onderdeel van de aanmelding (en verplicht van beide kanten nog tot niets). Om je aan te melden, stuur een mailtje naar leontine@wijsgoed.nl.

Eerst nader kennismaken?

Vier keer per jaar geef ik de workshop Kudde & Stilte, te weten op 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december. In de workshop staat de ontmoeting met kuddewijsheid en stilte centraal, en wat zich daarin toont.

Deelname kost €65,- inclusief btw. Lees hier meer over de workshop.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook meedoen als ik onbekend met paarden? Of er zelfs een beetje bang voor ben?

Je hoeft geen paardenliefhebber te zijn om aan het traject mee te doen. Wel vraagt het programma dat je respect hebt voor wat we van ze kunnen leren. Het is altijd mogelijk om een lijn te spannen tussen jou en het paard als je bang bent en dat staat je opbrengst in het traject niet in de weg.

Is het traject ook geschikt als ik niet zo van groepen houd?

Ik ben ook geen groepsdier. Maar ik heb wel het meest geleerd in groepen. Omdat de ruimte én de oefening er groter is. Als je niet zo van groepen houdt, zou het ook kunnen zijn dat een kuddetraject je juist heel veel gaat opleveren. Maar als de groep echt nog een stap te ver is en het verlangen wel groot, dan is een individuele variant van het traject ook mogelijk. Neem even contact op, dan verkennen we samen de mogelijkheden.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan en de termijnen kunnen zo klein zijn als jij wilt.

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden en aanmeldingsvoorwaarden van WijsGoed van toepassing. WijsGoed respecteert jouw privacy. Lees hier de privacyverklaring.

Contact & volgen

Leontine Kremers
E: leontine@wijsgoed.nl
T: 06-21398330
Post: Pijlkruid 8, 8043 NN, Zwolle

Inspiratie en nieuws direct in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Copyright: WijsGoed | Fotografie: Marjan van Houwelingen
Algemene voorwaarden | Aanmeldingsvoorwaarden | Privacyverklaring
KvK-nummer: 08170128