KuddeWijs Kids


Of lees hieronder verder.


KuddeWijs Kids

Een traject met ontmoeting als sleutel en kuddewijsheid als fundament.

Sommige kinderen zijn bovengemiddeld gevoelig. Soms zo gevoelig dat ze vergeten waar zij eindigen en de ander begint. Ze hebben antennes met een (uitzonderlijk) grote reikwijdte en zijn zuiver in hun trouw aan de waarheid die ze in zichzelf voelen.

Voor die kinderen is KuddeWijs Kids. Want hoe mooi is het als we ze uitnodigen om hun waarheid ook te delen?

Het traject fungeert als een mentor: we verwelkomen, dagen uit en bieden wijsheid en een kuddeperspectief. We ontmoeten ze op een laag waar ze niet altijd veel anderen tegenkomen.

En nemen natuurlijk ook ouders (en anderen) mee in die ontmoeting.

Dit doen we niet:

 • We geven geen opvoedadvies.
 • We vertellen niet hoe het moet.
 • We maken niks beter.
 • We lossen niks op.
 • We geven geen therapie.
 • Of antwoorden.

~ We openen slechts.

Waarom?

Omdat we zien dat kinderen die al vroeg wijsheid en helderheid in zichzelf aanvoelen, vastlopen in systemen en er soms behoefte aan hebben om begeleid te worden op hun reis. Zonder dat ze van ons het gevoel krijgen dat ze gefikst moeten worden, of moeten leren om zich aan te passen, zich beter staande te houden.

Om ze in plaats daarvan vertrouwen te geven. En heel serieus te nemen.

Om ook van hen te leren.

En om een ontmoeting voorbij woorden te bieden.

Team ‘KuddeWijs Kids’

We begeleiden dit programma bewust met een team, een kudde. Ik werk daarin samen met twee mooie vrouwen: Shelley Ensink en Alienke Kortman. Professionals in hun eigen vak: een kindercoach & leerkracht en een jeugdhulpverlener. We stellen onszelf hieronder kort aan je voor:

Alienke Mulder-Kortman, jeugdmaatschappelijkwerker en moeder van een zoon en een dochter. Alienke werkt met ouders en kinderen in moeilijke echtscheidingssituaties. Kinderen openen zich bij haar. In haar gesprekken met kinderen ziet ze veel indrukwekkende staaltjes wijsheid voorbij komen én is de enorme liefde tussen ouders en kinderen evident.
Shelley Ensink, kindercoach en basisschoolleerkracht en moeder van 2 zoons. Shelley heeft haar eigen kindercoachpraktijk: Ubuntu. Ubuntu betekent ‘ik ben omdat wij zijn‘. Een mooie match met de kuddewijsheid van paarden dus. Shelley’s grote kracht is haar vrolijke, open en betrokken manier van contact maken, die kinderen en volwassenen de ruimte geeft om te zijn én te spelen
Leontine Kremers, paardencoach en schrijver en moeder van 2 zoons. In haar werk met paarden boort ze de gevoeligheid en kracht van mensen aan. Ze biedt een bedding voorbij aanpassen en staande houden en brengt de kuddewijsheid van paarden heel dichtbij. Ze ziet kinderen (en volwassenen) in hun volheid.

Wat gaan we doen?

In totaal komen we 6 keer bij elkaar, waarvan 3x bij de paarden, 1 of 2x in het bos en 1 of 2x een middag vol creatieve wijsheid.

Data

We plannen KuddeWijs Kids op woensdagmiddag, 1x in de 3 weken van 14.00-17.00 uur. Hieronder de data voor de eerste groep:

16 november
7 december
11 januari
1 februari
15 februari
8 maart

Deze eerste groep is voor kinderen van 8-12 jaar. Afhankelijk van de belangstelling komt er ook een groep ook voor 12-17 jaar (natuurlijk passen we de activiteiten aan aan de leeftijd van de kinderen). Geef het vooral aan als je voor je kind belangstelling hebt.

Kuddewijsheid in actie!

Elke 5 betalende kinderen (en hun ouders) laten een 6e kind uit een minder financieel draagkrachtig gezin meedoen tegen een aangepast tarief.

Prijs

De prijs van het programma is €1195,- inclusief btw. Meld je je kind voor 1 november aan voor de eerste groep dan betaal je de speciale instapprijs van €995,- inclusief btw.

Daarvoor krijg je:

 • 6 bijeenkomsten van 3 uur, waarvan 3 middagen bij de paarden
 • een startbijeenkomst voor ouders (op 9 november) gebaseerd op ontmoeting en kuddewijsheid en met uitleg over het kader en de inhoud van het programma
 • Een zielsfoto van je kind (digitaal bestand), gemaakt door Paul Bink
 • Gezamenlijke afsluiting van het traject met ouders en kinderen (bij de paarden)
 • Een geschreven verslag van de beweging(en) van het kind in het traject
 • Een kuddeperspectief op samen gezin zijn
 • 3 betrokken, professionele begeleiders, die zeker ook hun mens-zijn meenemen
 • een uniek programma!

Na je aanmelding spreken we je graag even om wat meer te horen over je kind en de reden van aanmelding. Heb je eerst nog vragen? Die beantwoorden we natuurlijk heel graag. Stuur een mailtje naar leontine@wijsgoed.nl en dan bel ik je zodra het kan.

Contact & volgen

Leontine Kremers
E leontine@wijsgoed.nl
T 06 213 98 330
Post: Pijlkruid 8, 8043NN Zwolle

Inspiratie en nieuws direct in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Copyright: WijsGoed ~ Fotografie: Marjan van Houwelingen
Algemene voorwaarden ~ Aanmeldingsvoorwaarden ~ Privacyverklaring
KvK-nummer: 08170128