KuddeWijs Kids


Of lees hieronder verder.


KuddeWijs Kids

Een traject met ontmoeting als sleutel en kuddewijsheid als fundament.

Veel kinderen zijn gevoelig. Ze hebben antennes met een grote reikwijdte en weten en zien veel. In de huidige maatschappij wordt van kinderen vooral gevraagd om van volwassenen te leren. Maar kinderen, vooral gevoelige kinderen, raken daardoor ook iets kwijt. De ruimte om hun eigenheid te onderzoeken en te laten zien.

KuddeWijs Kids biedt daarvoor een ruimte waarin je welkom bent zoals je bent, waar je af en toe een beetje geprikkeld wordt en waar we samen (kudde)wijsheid vinden. Het is een open ruimte om elkaar in te ontmoeten en een uitnodiging om te openen.

Dit doen we niet:

 • We geven geen opvoedadvies.
 • We vertellen niet hoe het moet.
 • We maken niks beter.
 • We lossen niks op.
 • We geven geen therapie.
 • Of antwoorden.

~ We openen slechts.

Waarom?

Omdat we zien dat gevoelige kinderen (in potentie) een bepaalde wijsheid hebben, maar ook vastlopen in systemen en soms best behoefte hebben aan mentorschap. Zonder dat ze het gevoel krijgen dat ze gefikst moeten worden, of dat ze zouden moeten leren om zich aan te passen aan de wereld om zich beter staande te kunnen houden.

We geven ze vertrouwen en boren hun eigen wijsheid én de wijsheid van de kudde aan, in een ontmoeting die soms voorbij woorden gaat.

In die ontmoeting leert het kind, maar leren wij ook.

Team ‘KuddeWijs Kids’

We begeleiden dit programma bewust als team, want in een team is de ruimte voor ontmoeting automatisch groter. Ik werk in dit traject samen met twee mooie vrouwen: Shelley Ensink en Alienke Kortman. Een kindercoach & leerkracht en een jeugdhulpverlener. We stellen onszelf hieronder kort aan je voor:

Alienke Mulder-Kortman, jeugdmaatschappelijkwerker en moeder van een zoon en een dochter. Alienke werkt met ouders en kinderen in moeilijke echtscheidingssituaties. Kinderen openen zich bij haar. In haar gesprekken met kinderen ziet ze veel indrukwekkende staaltjes wijsheid voorbij komen én is de enorme liefde tussen ouders en kinderen evident.
Shelley Ensink, kindercoach en basisschoolleerkracht en moeder van 2 zoons. Shelley heeft haar eigen kindercoachpraktijk: Ubuntu. Ubuntu betekent ‘ik ben omdat wij zijn‘. Een mooie match met de kuddewijsheid van paarden dus. Shelley’s grote kracht is haar vrolijke, open en betrokken manier van contact maken, die kinderen en volwassenen de ruimte geeft om te zijn én te spelen
Leontine Kremers, paardencoach en schrijver en moeder van 2 zoons. In haar werk met paarden boort ze de gevoeligheid en kracht van mensen aan. Ze biedt een bedding voorbij aanpassen en staande houden en brengt de kuddewijsheid van paarden heel dichtbij. Ze ziet kinderen (en volwassenen) in hun volheid.

Wat gaan we doen?

In totaal komen we 6 keer bij elkaar, waarvan 3x bij de paarden, 1 of 2x in het bos en 1 of 2x een middag vol creatieve wijsheid.

Data

We plannen KuddeWijs Kids op woensdagmiddag, 1x in de 3 (soms 4) weken van 14.00-17.00 uur. We plannen de exacte data zodra er een groep is die wil starten.

De eerste groep is voor kinderen van 8-12 jaar. Afhankelijk van de belangstelling zien we ook mogelijkheden voor een groep voor kinderen/jongeren van12-17 jaar (natuurlijk passen we de activiteiten aan aan de leeftijd van de kinderen). Geef het vooral aan als je (voor je kind) belangstelling hebt.

Prijs

De prijs van het programma is €1195,- inclusief btw. Voor de eerstkomende groep geldt een speciale instapprijs van €995,- inclusief btw.

Daarvoor krijg je:

 • 6 bijeenkomsten van 3 uur, waarvan 3 middagen bij de paarden, steeds begeleid door ons alledrie
 • een kleine groep van max. 6 kinderen
 • Een (ziels)foto van je kind gemaakt door Paul Bink (je ontvangt een digitaal bestand)
 • Gezamenlijke afsluiting van het traject met ouders en kinderen (bij de paarden)
 • Een geschreven verslag van de bewegingen van je kind in het traject
 • 3 betrokken, professionele begeleiders, die zeker ook hun mens-zijn meenemen

Kuddewijsheid in actie!

Elke 5 betalende kinderen (en hun ouders) laten een 6e kind uit een minder financieel draagkrachtig gezin meedoen tegen een aangepast tarief.

Na je aanmelding kun je telefonisch meer informatie geven over je kind. Heb je eerst nog vragen? Stuur een mailtje naar leontine@wijsgoed.nl.

Contact & volgen

Leontine Kremers
E: leontine@wijsgoed.nl
T: 06-21398330
Post: Pijlkruid 8, 8043 NN, Zwolle

Op de hoogte blijven van activiteiten en ontwikkelingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Copyright: WijsGoed | Fotografie: Marjan van Houwelingen
Algemene voorwaarden | Aanmeldingsvoorwaarden | Privacyverklaring
KvK-nummer: 08170128