Geen categorie

Nieuwe wegen

Ik ging de deur uit om een rondje rond de recreatieplas om de hoek te lopen, maar ik vond mezelf terug in een polder er vlakbij waar ik nog niet eerder geweest was.

Daar liep ik op een pad waarvan ik niet wist waar die heen ging of waar ik uit zou komen. Misschien zou ik aan het einde dezelfde weg terug moeten, maar het zou niet echt terug zijn en het zou niet dezelfde weg zijn.

Het is hoe ik het liefst mijn leven leef: wandelend. Gewoon kijken waar mijn voeten me brengen. Omdat ik er zo zen van word, van niet weten. Ik trap nog weleens in de valkuil van het willen en moeten weten. Als ik een training geef en denk dat ik de expert moet zijn. Als corona boven mijn hoofd hangt en ik de onzekerheid niet verdraag. Als ik in een zichzelf herhalend conflict terecht kom en de weg eruit niet kan vinden. Dan wil en moet en zal ik…

Tot ik mijn eigen frustratie niet meer trek en naar buiten ga. Wandelen; het is medicijn, weg en bestemming ineen.

Ik wandel altijd naar het groen. Laat de wijk achter me en omhul me met het groen van bomen, weilanden en slootkanten. De natuur heeft een geheugen. Misschien is dat waarom we er zo graag zijn. Omdat we daar weten dat we al herinnerd zijn. In de natuur heeft sterven niets met verdwijnen te maken. En leven niets met werken. De vorm is een omhulsel. Wat is was altijd al daar.

Als ik de wijk weer in loop, kijk ik anders. Het is prettig thuiskomen, zo’n wandeling.

Want na zo’n wandeling kan ik weer zien, dat wat ik dacht te moeten en willen, weten, doen, veranderen…dat dat allang thuis was. Dan kan ik achterover leunen en verder wandelen, over steeds weer nieuwe wegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s