Geen categorie

Stilte in tijden van corona

Stuiterende kinderen: mama, mama, mama, mag ik….?

Werkgever: we verwachten dat je zoveel mogelijk je werk blijft doen

School: we verwachten dat u de kinderen tijd en ondersteuning biedt bij hun schoolwerk voor tenminste 2,5 uur per dag, zodat ze zo min mogelijk achterstand oplopen

Longartsen: mensen onderschatten massaal het risico

Regering: blijf binnen

Maatschappij: kijk om naar de zwakkeren

Media: aantal besmettingen stijgt, dodental nu op…

Social media: asociaal die lege schappen… corona is ook een kans, die moeten we pakken….laten we allemaal [x, y, z] doen om te helpen…heb je deze grap al gezien…?

Stuiterende kinderen: nee, ik kom niet aan tafel!

Heel eerlijk? Ik vind het ingewikkeld navigeren. Wij zijn geen flexibel, mega-stressbestendig gezin. We zijn gegroeid het afgelopen jaar, maar ik zie ons in patronen schieten die we maar al te goed kennen en waar we ons met moeite van los hadden weten te maken. Het helpt niet echt dan, al die over elkaar heen buitelende informatiestromen…

Als ik stil word temidden van al het ‘lawaai’ rondom corona, dan voel ik dat ik de kinderen iets anders zou willen leren. Dat het oké is om bang te zijn, dat het oké is om het niet te weten, dat het oké is om van slag te zijn en vooral dat het oké is om dan even stil te vallen.

De allereerste keer dat ik kennismaakte met het werken met paarden, kreeg ik als opdracht: stap de bak in, voel wat je eerste impuls is en volg die niet. Het is een mooie oefening, ik gebruik m weleens in een workshop. In de adempauze na het voelen van de impuls ontstaat ruimte voor een andere beweging.

Het is een dun lijntje waarop we navigeren. Stilte is een sterk kompas. Vanuit die bron doen wij vanaf onze plek ons best om naar eer en geweten ons lijntje te navigeren.

Als jij ook over dunne lijntjes navigeert, hoe jouw lijntjes er ook uitzien:

Ik hoop dat je net als wij, temidden van ‘lawaai’ en onrust, geniet van de eerste lentezon en bloemen krijgt van de buurvrouw. Dat je een gekke naam verzint voor het nieuwe rooster, ‘DE POT’ (want “school kan de pot op” – volgens de kinderen dan hè…), en er een wc met heeel veel wc-rollen bij tekent 🙂

En vooral hoop ik dat je niet te vaak van het lijntje kukelt. En dat er altijd iemand is die je helpt om weer op te staan. Om dan samen éven adem te halen, voordat je weer op het lijntje stapt. Of misschien zelfs…niet meer opstapt.

2 gedachten over “Stilte in tijden van corona”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s