Geen categorie

Woorden uit de stilte

“Blaas het systeem op.” Ik stond in de bak en angst en verdriet streden om voorrang, toen deze zin werd uitgesproken. En voor de zin mijn hoofd bereikte, knikte mijn hart al. Ja, alsjeblieft, blaas het op.

Woorden uit de stilte transformeren. Ze kunnen pijnlijk zijn, prikkelend, en intens liefdevol, maar wat vooral opvalt is dat je direct weet dat ze waar zijn. En dat je die waarheid nooit meer kunt ontkennen.

Volgend jaar schrijf ik mijn boek af. Het boek bestaat uit 3 delen. Drie delen die corresponderen met de weg die ik heb afgelegd. En tegelijkertijd is alles al gezegd bij de eerste letter en de laatste punt.

Mijn pen als coach, zo begon het. Op een voorjaarsdag begon ik weer met schrijven. En schreef zoals ik (n)ooit geschreven had. Ik wist dat het het begin van een boek was, al wist ik niet welk boek.

De weg van de kudde volgde. En vernieuwde. Transformeerde mijn schrijven, en leven. Ik leerde te luisteren, en te volgen. Ik leerde de liefde kennen, en de stilte.

Woorden uit de stilte is het derde en laatste deel. Het deel dat misschien wel het het hele boek opblaast. Het deel ook, dat nog onderweg is. En in de kiem al aanwezig. Volgend jaar zet ik het op papier. Nu mag ik het leven.

Er komt nog een nieuwe titel voor het boek, ook die is onderweg. Soms kun je verandering aan voelen komen en dan is het er nog niet. Dat vraagt geduld. En een ontvankelijkheid die bereid is alles om te gooien ten dienste van de toekomst.

Pin me dus niet vast op wat hier staat. Het is wellicht slechts een tussenstop. Wat zeker is, is dat het boek er komt. Een weten voorbij plannen en planningen.


Zie ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s