blog

Een eigen-wijs leven is een vrij leven

Ineens waren ze er: 4 woorden. Vier woorden die mij en mijn werk beschrijven. En tegelijkertijd de kern van mijn visie vormen.

Ik was bij een bijeenkomst van Open Coffee Zwolle en Miranda Kruse vertelde een verhaal over zichtbaarheid. Over hoe belangrijk het is dat je dat doet vanuit jezelf, vanuit wie jij bent. Eigen-wijs dus. Dat klinkt mij natuurlijk als muziek in de oren ;). Ze noemde missie, visie en kernwaarden. En ja, als ondernemer heb ik daar over nagedacht. Maar die kernwaarden…daar kwam ik maar nooit verder mee. Wat zijn mijn kernwaarden? Waar sta ik voor? Het voelde altijd alsof vooral mijn hoofd in actie kwam.

Vandaag kwamen ze dus weer voorbij. En ineens waren ze er, mijn 4 kernwaarden:

  • Erkennen
  • Beweging
  • Intuïtie
  • Vrij

Ik begeleid mensen die (meer) vanuit hun eigen-wijsheid willen leven. En een eigen-wijs leven is een vrij leven:

Vanuit erkenning voor alles wat is en is geweest, ben je vrij om de beweging te volgen die je intuïtie je ingeeft, die gemaakt wil worden.

Dat is vrijheid. Vrijheid waarvoor je niet los hoeft te breken, niets los hoeft te laten. Vrijheid die verleden, heden en toekomst met elkaar verbindt. Vrijheid die je kunt zijn.

Bedankt Miranda Kruse, dat je me toch weer met dat woord om de oren sloeg. Ik weet nu dat ik ook in mijn marketing, mijn zichtbaarheid, vrij ben om de beweging te volgen die mijn intuïtie me ingeeft. Met erkenning van de angst, de aarzeling en de verlegenheid die daar voor mij bij hoort.

Welke beweging wil jij maken? En wat vraagt er om erkenning om dat in vrijheid te kunnen doen?

2 gedachten over “Een eigen-wijs leven is een vrij leven”

  1. Hoi Leontine, toevallig kom ik je artikel tegen en er is zoveel herkenning in het helder krijgen van je 4 kernwaarden dat ik wil reageren. Het gaf mij een levendig en krachtig gevoel toen de mijne me duidelijk werden. Voor mij geeft het hebben van kernwaarden een heldere richting aan mijn te bewandelen pad. Het hebben ervan is een belangrijk onderdeel van mijn fundament geworden. Ik word weer helemaal enthousiast bij de herinnering die je me met dit artikel geeft aan mijn eigen 4 kernwaarden; ontdekken, groeien, visie en verbinden. Dank en veel succes met je onderneming.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s