blog

Alles is goed

‘Hoe gaat het?’
‘Goed.’

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende conversatie in Nederland. Meestal is het slechts een openingsvraag. De opmaat naar een gesprek dat heel ergens anders over gaat dan over ‘hoe het gaat’. Daarom is een ander antwoord dan ‘goed’ ook eigenlijk niet de bedoeling.

Dat maakt oprecht antwoord geven op de vraag wel lastig. Want wat nou als het helemaal niet zo goed met je gaat? Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik vind het dan erg lastig om gewoon te zeggen ‘goed’.

Tot voor kort.

Want sinds kort voel ik dat het eigenlijk altijd ‘goed’ gaat. Dat betekent niet dat ik me altijd fijn voel, altijd happy, in balans of tevreden ben. Maar ik voel me krachtig. Ondanks heen-en-weer zwiepende emoties, ondanks stemmingswisselingen, ondanks gepieker soms, of slaapgebrek, ondanks ruzies, onmacht en twijfel.

Alles is goed, want ik heb vertrouwen. Ik voel dat ik ben waar ik moet zijn op dit moment, dat ik de juiste dingen doe om te leren en te groeien. Ik heb vertrouwen in de uitkomst, ook al ken ik die nog niet.

Alles is goed.

Een gedachte over “Alles is goed”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s