blog

Thought blogger

Een blog starten en dan een eerste blog schrijven. Dan moet het onderwerp natuurlijk meteen op de kaart staan. Een lezer wil weten wat hij kan verwachten, er moet een etiketje op te plakken zijn. Nou hou ik niet zo van labels (daar blog ik nog wel een keer over), maar een beestje moet toch een naam hebben. En dan verzin ik die liever zelf.

Tegenwoordig zijn food blogs en fashion blogs in. Er is ook een erg populaire techblogger. Maar de onderwerpen waar ik graag over schrijf passen niet in de standaardindeling. Dus bij deze introduceer ik een nieuw type: de thought blogger.

Gedachten zijn eigenlijk gekke dingen: je hebt ze de hele dag door, bewust en onbewust, ze verdringen elkaar, schreeuwen om aandacht, maar ze zijn ook vluchtig, ongrijpbaar soms. Sommige gedachten – helaas vaak de negatieve – zetten zich vast in je hoofd. Die kun je bijna niet meer loslaten. Als je er knettergek van wordt, ga je op een cursus mindfulness.

Andere gedachten manifesteren zich heel even in je onderbewuste en net als je denkt dat je hem te pakken hebt, is ie weer verdwenen.

Gedachten zijn ook krachtig: met je gedachten kun je je gevoel en je handelen beïnvloeden. Of zou het andersom zijn? Just a thought…

Met het schrijven van mijn blogs, orden en onderzoek ik mijn gedachten over de wezenlijke dingen van het leven: liefde, zin zoeken en geven, jezelf zijn, goed (samen) leven en werken. Ik stel er vragen bij en soms ontstaat er een begin van een antwoord.

Zoek je mee?

———————————————————————————

Reacties welkom! Denk je aan de spelregels?

Een gedachte over “Thought blogger”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s